BGtop Бързи мекици със сирене и кашкавал Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Бързи мекици със сирене и кашкавал

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 25 мин.
Порции: 10

Продукти:
За тестото:
1 яйце
2,5 ч.ч. брашно (приблизително 375 гр.)
2 с.л. зехтин или олио
1 ч.ч. кисело мляко, разбито с малко вода (3/4 ч.ч. мляко + вода, за да се напълни)
1 бакпулвер и малко сол

За пълнежа:
250 гр. сирене
150 гр. Моцарела (става и с бълг. Кашкавал)
1 яйце

Начин на приготвяне: 
Тестото: В съд наливаме млякото, зехтина/олиото, добавяме яйцето и разбиваме с тел. Сипваме бакпулвера, разбъркваме и добавяме брашното. Замесваме меко тесто, покриваме с кърпа и го оставяме 30-ина мин.




Плънката: В купа рендосваме на едро сиренето, кашкавала и добавяме яйцето. Смесваме трите компонента.





Тестото разделяме на 10 топки.









Разточваме (може и на ръка) всяка една на тънко /около 1 см/ с диаметър 14 -15 см. В средата на всяко кръгче слагаме от пълнежа, краищата събираме като торбичка и обръщаме наобратно. Притискаме леко с ръка и разточваме внимателно с точилката. Готови са за пържене. Пържим в малко по количество загрята мазнина до зачервяване. 
Може да се запекат и във фурната намазани с малко разбит жълтък.

Аз ще се опитам да дам един съвет от собствен опит. Бързите мекици да не се пържат в каквато и да е мазнина. Да се пекат на сух тиган или чугунена плоча. Докато са горещи да се намажат с масло и се наредят една върху друга .

Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка