BGtop Гювеч с пиле и зеленчуци Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Гювеч с пиле и зеленчуци

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 2 часа и 30 мин.
Порции: 6-8

Продукти:
1 пиле
500 гр. картофи (аз сложих пресни, необелени)
300 гр. гъби
3 моркова
3 глави лук
200 гр. зелен боб (последния пресен)
1 червена чушка
1 домат обелен и нарязан
олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
самардала и чубрица
сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се разделя на порции и всички зеленчуци се нарязват на по-едро. 
Най-отдолу се слага олио и се редуват пиле, картофи, зеленчуци и подправки. 
След като се наредят продуктите се долива с вода (може и една чаша бяло вино или бира), за да се покрият.
Покрива се гювеча с капак или пергаментова хартия и се слага да се пече във фурната на 180-200 градуса за около 2 ч. 30 мин.
По желание след това може да се сгъсти соса от гювеча с лъжица брашно.
Да ви е сладко!!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка