BGtop Мъфини с орехи и стафиди Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Мъфини с орехи и стафиди

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 20 мин.
Порции: 9

Продукти:
2 яйца
90 гр. краве масло (правила съм и с маргарин, но с масло са по-хубави)
90 гр. пудра захар
90 мл пресно мляко
160 гр. брашно
1 ч. л. бакпулвер (слагам 1 ½ ч.л.)
50 гр. орехи нарязани на дребно
80 гр. стафиди

слагам и ванилия или лимонова кора

Начин на приготвяне:
Мекото краве масло се разбива с миксер с пудрата захар. Едно по едно се добавят яйцата и се разбива до гладка смес.
Брашното се пресява с бакпулвера. В яйчената смес добавяме на части от сухите съставки и прясното мляко, като разбиваме с миксера.
Внимателно добавяме стафидите, орехите, може да сложете и дребни плодове малини, къпини и т.н, но ги поръсете с малко брашно първо за да не потънат на дъното при печенето.

Разливаме тестото в намаслени формички (ако са силиконови, без да се намасляват) и печем в предварително нагрята до 200 град по рецепта фурна (моята нагрявам на 180 град). Точно за 20 мин стават готови. Проверяваме с клечица, оставяме да се поохладят малко и изваждаме от формичките.

Отгоре може да се поръсят с пудра захар ( аз я смесвам с канела), може да се залеят с шоколадова глазура или друго по желание.
От горните продукти ми излизат 6 мъфинки в силиконовата форма и още 3 в чашки.
Много нежно тесто, мъфинчетата са мекички и буквално се топят в устата. С плодове са чудесни, но най-често ги правя с орехи и стафиди, защото вкъщи обикновено ги има по всяко време.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка