BGtop Пържоли на фурна с гъби и печени червени чушки Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пържоли на фурна с гъби и печени червени чушки

Свински пържоли, задушени с вино на фурна с гъби, лук и печени червени чушки.
Подготовка: 15 мин.
Готвене: 45 мин.
Порции: 6

Продукти:
6 свински котлета филе или вратни по ваш избор (с дебелина около 3 см.)
5 големи гъби Portobello или каквито на вас ви харесват
60 мл зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
3 до 4 скилидки чесън, смачкан на пюре
1 ч.л. супени лъжици балсамов оцет
4 - 5 печени червени чушки, може и от буркан, на големи парчета
1 супена лъжица магданоз (листатата само), ситно нарязан
1 ч.ч. бяло сухо вино
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:
В голям тиган с тежко дъно или в голяма тенджера, изсипете половината от зехтина. Поръсете със сол и черен пипер пържолите и ги минавайте през тигана по 2-3 на веднъж колкото да се зачервят добре и от двете страни. Прехвърлете ги в друг съд и ги покрийте с чиния, за да се запазят топли.
Включете фурната да се загрее до 180 ° C. Изсипете останалия зехтин в същия тиган, без да го почиствате, и запържете леко лука и чесъна на умерен огън за 1-2 минути. Добавете чушките, гъбите и балсамовия оцет и продължете да задушавате още 3-4 минути, като разбърквате на често в дървена лъжица. Посоляваме, поръсваме с прясно смлян черен пипер и добавяме магданоза. Наливаме виното и оставяме 2-3 мин да се изпари алкохола на слаб огън.
Подредете пържолите в тава отгоре изсипете съдържанието на тигана. Печете в продължение на 30 минути като ги обръщате веднъж за да се изпекат и от другата страна.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка