BGtop Яйца в картофени гнезда (от сурови настъргани картофи и моркови) Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Яйца в картофени гнезда (от сурови настъргани картофи и моркови)

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 10 +5 мин.
Порции: 3

Продукти:
3 картофа
един голям морков
20 г краве масло, меко
20 г настърган Пармезан (по желание)
сол
черен пипер
3 кръгчета топено сирене
3 яйца

Начин на приготвяне:
Настържете картофите на едро ренде, подправете с малко сол и черен пипер.
Разпределете сместа в добре намазнени формички за мъфин (големи, моята е със 6 места затова правя двойна доза) като правите малка вдлъбнатина в средата. Настържете и моркова и го разпределете над настърганите картофи.
Запечете ги в загрята на 180 С фурна докато картофите и морковите се сготвят. Сложете във всяка вдлъбнатина по кръгче топено сирене и чукнете отгоре по едно яйце. Върнете купичките в горещата фурна докато яйцата се забулят, а сиренето се разтопи. Може да настържете и малко Пармезан отгоре или някакъв друг пикантен кашкавал.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка