BGtop Познатите на всички ни от детството принцески с кайма Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Познатите на всички ни от детството принцески с кайма

Продукти:
250 гр. кайма с подправки
150 гр. кашкавал
7-8 филийки хляб
1 домат
Масло или маргарин
Шарена сол

Начин на приготвяне:
Кашкавала се настъргва и се омесва с каймата. Филийките се намазват с масло или маргарин. Поставям тънко отрязано кръгче домат, после мазвам внимателно със сместа и слагам да се пекат във фурна или парти грил. Когато са готови се поръсват с шарена сол.
Със същите продукти и една нарязана кисела краставичка, малко варена царевица или няколко мариновани гъбки може да се направи и варианта на снимката. Намазваме с каймата филийката, нарязваме на кубчета зеленчуците, смесваме ги с кашкавала и намазваме върху каймата. Пекат се по същия начин.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка