BGtop Лесни содени питки със сирене, поръсени с кашкавал Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Лесни содени питки със сирене, поръсени с кашкавал

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 6

Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
4 яйца (става и с 3)
1 ч.л. сода + няколко капки лимонов сок
3 ч.ч. брашно
натрошено сирене
1/2 ч. чаша олио
ким
кашкавал








Начин на приготвяне:
ПродуктиВсичко с изключение на кашкавала се разбърква до получаването на меко тесто.






Замесване на тестото
Оставя се да престои около 1/2 час.









Оформяне на питките
След което с лъжица се оформят топчета, големи, колкото топка за голф.
Нареждат се в предварително намаслена тава на малко разстояние едно от друго. поръсват се с настърган кашкавал (ако нямате кашкавал няма страшно просто ги натиснете леко с пръст и сложете по малко масло или маргарин в дупката) и се пекат в предварително загрята фурна за около 30 мин, докато се зачервят.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка