BGtop Свинско филе (рибици) с гъби Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Свинско филе (рибици) с гъби

Подготовка: 15 мин.
Готвене: 15-20 мин.
Порции: 2

Продукти:
Свински рибици 500 грама
Гъби Portobello 4-5 бр
1 средна глава лук
2 скилидки чесън
Брашно тип 500 1 супена лъжица
Лимони 2 бр сока им
1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
Къри 1 чаена лъжичка равна
Сол - пипер
Зехтин 1/2 ч. чаша
Горчица 1 супена лъжица равна
Бяло вино 1/2 ч. чаша
Пилешки бульон 1 бр по желание
вода

Начин на приготвяне:
Нарежете филето на парчета с дебелина 3 см (приблизително), поръсете ссъ сол и черен пипер и оставете настрана да се овкусят филетата. Забършете гъбите с влажна кърпа (не се мият никога гъбите защото поемат много вода) и ги нарежете на филийки. В голям тиган или в ниска тенджера, загрейте половината от зехтина на умерен огън и задушете гъбите.
Обелете лука и чесъна, нарежете ги на големи парчета и ги задушете заедно с гъбите. Поръсете със сол и черен пипер, разклащайте тигана няколко минути ( не бъркайте), за да се размесят и задушат добре зеленчуците и извадете гъбите от тигана. В същия тиган или тенджера, добавете останалия зехтин и запържете филетата от всички страни.
Добавете виното, оставете да се изпари алкохола за 2-3 мин. и върнете отново гъбите и зеленчуците, добавете настърганата лимонова кора, лимоновия сок, горчицата и кърито. Разтворете брашното в 1/2 чаша студена вода и го изсипете в тигана (тенджерата) накрая. Разбъркайте с дървена лъжица и добавете допълнително 1/2 чаша топла вода и пилешки бульон (ако сте решили да го използвате). Оставете ястието да къкри на слаб огън докато се изпари водата и се посгъсти соса. 
Тогава ястието е готово и можете да му се насладите докато е топло. Приятен  апетит!!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка