Подготовка: 15 мин.
Готвене: 15-20 мин.
Порции: 2
Продукти:
Свински рибици 500 грама
Гъби Portobello 4-5 бр
1 средна глава лук
2 скилидки чесън
Брашно тип 500 1 супена лъжица
Лимони 2 бр сока им
1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
Къри 1 чаена лъжичка равна
Сол - пипер
Зехтин 1/2 ч. чаша
Горчица 1 супена лъжица равна
Бяло вино 1/2 ч. чаша
Пилешки бульон 1 бр по желание
вода
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на парчета с дебелина 3 см (приблизително), поръсете ссъ сол и черен пипер и оставете настрана да се овкусят филетата. Забършете гъбите с влажна кърпа (не се мият никога гъбите защото поемат много вода) и ги нарежете на филийки. В голям тиган или в ниска тенджера, загрейте половината от зехтина на умерен огън и задушете гъбите.
Обелете лука и чесъна, нарежете ги на големи парчета и ги задушете заедно с гъбите. Поръсете със сол и черен пипер, разклащайте тигана няколко минути ( не бъркайте), за да се размесят и задушат добре зеленчуците и извадете гъбите от тигана. В същия тиган или тенджера, добавете останалия зехтин и запържете филетата от всички страни.
Добавете виното, оставете да се изпари алкохола за 2-3 мин. и върнете отново гъбите и зеленчуците, добавете настърганата лимонова кора, лимоновия сок, горчицата и кърито. Разтворете брашното в 1/2 чаша студена вода и го изсипете в тигана (тенджерата) накрая. Разбъркайте с дървена лъжица и добавете допълнително 1/2 чаша топла вода и пилешки бульон (ако сте решили да го използвате). Оставете ястието да къкри на слаб огън докато се изпари водата и се посгъсти соса.
Тогава ястието е готово и можете да му се насладите докато е топло. Приятен апетит!!!
Коментари
Публикуване на коментар