Подготовка: 10 мин.
Готвене: 45 мин.
Порции: 6-8
Продукти:
3/4 ч.ч. краве масло или маргарин
1 1/3 ч.ч. захар
1 пакет хляб за тост
4 яйца
1 1/2 ч.ч. мляко
2 п. ванилия
за гарнитура, пудра захар, канела и мед или кленов сироп
Начин на приготвяне:
Това е рецепта за здравословна и прекрасна закуска за цялото семейство. Можете да я приготвите от предната вечер, да я оставите в хладилника и да я изпечете сутринта за да се насладите на топла и ароматна закуска със семейството си.
Стопете на слаб огън маслото (маргарина) със захарта, като разбърквате за да се смесят. Задръжте 1/4 от Маслената (маргаринената) смес, а останалата част излейте в тавичка с размери приблизително 22 х 32 см и я разнесете добре по цялото дъно и по стените. Наредете отгоре филийки хляб за тост смес.
Смесете яйцата, млякото и ванилията и разбъркайте много добре. С лъжица полейте половината яйчна смес върху филийките хляб за тост, така че да се рапредели по равно на всякъде и да се овлажнят добре. Процесът се повтаря, като се добавя втори слой хляб за тост и се полива с останалата смес от яйцата, млякото и ванилията. Завършете с с трети ред филийки, които намажете много добре с четка със сместа от масло (маргарин), която запазихме.
Покрийте тавичката с алуминиево фолио и оставете на страна за да може хляба да се напои добре. (Ако го искате за закуска, по-добре го направете от предната вечер и оставете тавичката в хладилника).
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин. Първите 30 мин. печете закуската покрита с фолио, а през последните 15 мин. отвийте тавичката за да се запече до златисто.
Поръсете с пудра захар и канела и сервирайте с гарнитура с кленов сироп или мед.
Да ви е сладко!!!
Коментари
Публикуване на коментар