BGtop Лесна закуска за цялото семейство с хляб за тост Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Лесна закуска за цялото семейство с хляб за тост

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 45 мин.
Порции: 6-8

Продукти:
3/4 ч.ч. краве масло или маргарин
1 1/3 ч.ч. захар
1 пакет хляб за тост
4 яйца
1 1/2 ч.ч. мляко
2 п. ванилия
за гарнитура, пудра захар, канела и мед или кленов сироп

Начин на приготвяне:
Това е рецепта за здравословна и прекрасна закуска за цялото семейство. Можете да я приготвите от предната вечер, да я оставите в хладилника и да я изпечете сутринта за да се насладите на топла и ароматна закуска със семейството си.
Стопете на слаб огън маслото (маргарина) със захарта, като разбърквате за да се смесят. Задръжте 1/4 от Маслената (маргаринената) смес, а останалата част  излейте в тавичка с размери приблизително 22 х 32 см и я разнесете добре по цялото дъно и по стените. Наредете отгоре филийки хляб за тост  смес.
Смесете яйцата, млякото и ванилията и разбъркайте много добре. С лъжица полейте половината яйчна смес върху филийките хляб за тост, така че да се рапредели по равно на всякъде и да се овлажнят добре. Процесът се повтаря, като се добавя втори слой хляб за тост и се полива с останалата смес от яйцата, млякото и ванилията. Завършете с с трети ред филийки, които намажете много добре с четка със сместа от масло (маргарин), която запазихме.
Покрийте тавичката  с алуминиево фолио и оставете на страна за да може хляба да се напои добре. (Ако го искате за закуска, по-добре го направете от предната вечер и оставете тавичката в хладилника).
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин. Първите 30 мин. печете закуската покрита с фолио, а през последните 15 мин. отвийте тавичката за да се запече до златисто.
Поръсете с пудра захар и канела и сервирайте с гарнитура с кленов сироп или мед.
Да ви е сладко!!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка