BGtop Щрудел с фини кори за баница Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Щрудел с фини кори за баница

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 40 мин.
Порции: 6-8

Продукти:
1 опаковка фини кори за баница
8 ябълки
1 чаша захар
1 чаша настъргани орехи
½ чаша стафиди бели
2 ч.л. канела
малко индийско орехче
½ чаша галета
1 чаша разтопено масло за листата
1 чаша пудра захар
сока и настърганата кора от 1 лимон

Начин на приготвяне:
Обелете ябълките от кората и ги почистете от семките, нарежете ги на малки парчета. Сложете ги в купа и ги поръсете с лимоновия сок (ако ябълките ви са кисели не слагайте), за да се предотврати покафеняване. Добавете орехите, стафидите, захарта, галетата, канелата, индийското орехче и настърганата на ситно ренде кора на лимона, разбъркайте. 
Отворете листите на работната маса, намажете всеки един лист с разтопено масло и ги поставете един върху друг.




Изсипете и разпределете равномерно сместа от ябълките от едната страна (вижте снимката) и навийте на руло, намажете с масло външния лист докато навивате, който става обвивка.




Малко преди края, прегънете краищата на листите (виж снимката) навътре и продължете навиването на рулото. Поставете рулото със съединението отдолу в плитка тава, застлана с пергаментова хартия, и намажете цялото руло с разтопеното масло.

Щруделът се пече в предварително загрята фурна на 180 ° С за около 40 минути. Когато се зачерви добре, извадете го от фурната и поръсете с пудра захар. 
Да ви е сладко!!!!


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка