BGtop Пилешко филе с пушено пуешко и мащерка Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пилешко филе с пушено пуешко и мащерка

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 4

Продукти:
4 филета от пилешки гърди, разворени в средата за тиган (да са на по-тънко)
60 гр. маргарин с краве масло
4 филийки пушено пуешко Fouantre (може и друго по ваш избор, а също и с бекон)
1 равна чаена лъжичка мащерка
1 равна супена лъжица брашно тип 500
50гр. бяло сухо вино
1/2 чаена лъжичка чесън ситно нарязан
сол, прясно смлян черен пипер
малко прясно изцеден лимонов сок
една супена лъжица сметана по желание

Начин на приготвяне:
В голям тиган поставете маргарина или кравето масло и го оставете да се загрее добре (внимавайте ако готвите с масло то да не загори). В същото време наръсете и натрийте добре на филетата със сол, прясно смлян пипер и мащерка.
Поставете върху филета по парче пушено пуешко (закрепете с клечка за зъби) и запържете до зачервяване и от двете страни, като първо поставите да се пържи от към страната, където е пушеното пуешко. 
Налейте виното оставете 1-2 мин. да се изпари алкохола, тогава налейте и лимоновия сок и добавете стрития на пюре чесън или нарязан на много ситно, за да вкусите филетата. Поръсете леко филетата с малко брашно, за да се сгъсти соса. По желание добавете една супена лъжица сметана.
Аз ги сервирам със сварен и овкусен ориз Басмати полят със соса им.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка