BGtop Лесен и сочен сладкиш с тиква Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Лесен и сочен сладкиш с тиква

Продукти:
за кръгла тава с диаметър около 30 cm
4-5 фини листи за баница
4 чаши мляко
1 чаша захар
2 супени лъжици краве масло + 3-4 лъжици разтопено за намазване
500 грама тиква
2 супени лъжици царевично нишесте
настъргана портокалова кора
2 яйца
пудра захар аа поръсване
настъргана канела

Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на парчета и я сварете или запечете с малко водичка, за да омекне и лесно да се смачква с вилица. Като е готова я оставете малко да поизстине и я смелете в пасатора на пюре.
Разтворете царевичното нишесте в млякото, след като се е разтворило добре го изсипете го в тенджера с незалепващо покритие и го загрейте. В друга купа разбийте яйцата със захарта. Когато млякото е достатъчно горещо, но все още не е започнало да ври добавете при непрекъснато разбъркване яйчената смес. Добавете тиквата, маслото и настърганата портокалова кора. Оставете да къкри, като разбърквате непрекъснато. След като се сгъсти достатъчно, но не напълно затворете тенджерата с капака й и я оттеглете от огъня.
Вземаме кръгла тавичка с диаметър 30 см. и я намажете с масло. Поставете един по един листите, така че да покриват стените на тавата, като ги мажете с разтопено масло един по един. Ако е необходимо, изрежете ръбовете на листовете, излизащи от тавата. Изсипете пълнежа и подвийте ръбовете на листите. 
Печете в умерена фурна - 180 градуса за 30-40 минути, докато сладкиша се зачерви. Извадете сладкиша с тиква от фурната и когато се охлади, поръсете с пудра захар и канела и сервирайте!

Тарта с тиква
Със същата смес може да направите тарта с маслено тесто!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка