BGtop Пилешки пържолки с картофи, кисели краставички и майонеза Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пилешки пържолки с картофи, кисели краставички и майонеза

Подготовка: 15-20 мин.
Готвене: 50-60 мин.
Порции: 4

Продукти:
500 гр. пилешко месо (гърди)
2/3 средно големи картофа
5/6 мариновани (кисели) краставички
1 пакетче майонеза
200 гр. кашкавал
сол и подправки по избор

Начин на приготвяне:
Намазваме с мазнина дъното на тава. Избелваме картофите и ги нарязваме на колелца с дебелина около 1-2 мм. Вече нарязаните колелца ги нареждаме в тавата с поръсваме със сол и подправки по избор. Аз лично слагам и малко подправка за пиле за аромат. След като сме наредили 1 ред с картофените кръгчета, нарязваме в същата форма и краставички. По същия начин ги нареждаме в тавата над картофите. 
Разрязваме пилешкото месо и го начукваме така, че та бъде с дебелина колкото пържола (7-8 мм.). Поръсете с сол и прясно смлян черен пипер. След това пилешкото месо се нарежда в тавата, над реда с краставичките. Може да импровизирате и с допълнителни продукти - например гъби, но най-горния пласт продукти трябва задължително да е пилешкото. След като сте го поставили в тавата, изсипвате съдържанието на 1 пакетче майонеза върху пилешкото месо и разнасяте равномерно навсякъде. Поръсвате с подправки и малко сол отгоре и мятате тавата във фурната.
Печенето става задължително на 200 градуса, тъй като ако увеличите градусите рискувате картофите да останат сурови. След около 30-40 минути майонезата е започнала да се запича и да има златист загар, тогава може да добавим и настърган кашкавал и пак да върнем ястието във фурната за още няколко минути (5-10 мин. според това как обичате кашкавала). Рецептата става много вкусна и без кашкавал, но аз лично я предпочитам със. Полученото ястие се сервира топло.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка