BGtop Агнешкото на крадеца Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Агнешкото на крадеца

"Агнешкото на крадеца", едно много вкусно ястие от агнешко месо с зеленчуци, кашкавал и подправки, печено в бохча от пергаментова хартия.
Подготовка: 15 мин.
Готвене: 1 час и 50 мин.
Порции: 8

Продукти:
1.2 - 1.5 килограма агнешко без кости  (около 2 килограма с кости) нарязано на парчета
2 глави лук
5 моркова
2 чушки (зелена, червена, жълта)
4 скилидки чесън (обелени, цели)
2 супени лъжици горчица
сока от 1/2 лимон
1 супена лъжица. риган
1/2 чаша зехтин
1/2 чаша бяло сухо вино
200 гр. кашкавал Грюер, нарязан на кубчета
5 картофа
сол и прясно смлян пипер
пергаментова хартия
канап

Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий
Измийте картофите и ги обелете, почистете лука, след това ги нарежете на големи парчета. Нарежете на едри парчета морковите и чушките. Смесете морковите, чесъна, чушките, картофите и лука в голяма купа.
Смесете съставките
В малка купа смесете солта, горчицата, виното, прясно смляния черен пипер и другите подправки. Оставете получената марината настрана.
Дойде момента да затворите всички продукти за "Агнешкото на крадеца" в пергаментова хартия. Поставете 4 дълги ленти от пергаментовата хартия върху кухненския плот, така че да се образува звезда. Поставете на наколко пъти парчетата месо, и смесените зеленчуци и кубчетата кашкавал, така че да се размесят вкусовете и съставките. Полейте навсякъде с маринатата и зехтина. По желание добавете червен пипер.
Оформете бохчата
Съберете краищата на листовете пергаментова хартия и оформете бохча. Завържете стегнато горния край на бохчата. Слагаме така приготвената бохча в по-голяма тава, поръсваме хартията с вода и я печем 1 час и половина завързана.








Извадете бохчата и отрежете отгореОтвържете бохчата (или направо срежете хартията под връзката) и продължете печенето на 220 градуса както е отворена за да добие ястието хубав цвят отгоре. Проверяваме дали месото се опекло добре и изваждаме от фурната, оставете малко да изстине и приятен апетит!!!


Може да приготвите и половин доза, но времето за печене ще е час, час и 10 мин. 




Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка