Подготовка: 15 мин.
Готвене: 1 час и 50 мин.
Порции: 8
Продукти:
1.2 - 1.5 килограма агнешко без кости (около 2 килограма с кости) нарязано на парчета
2 глави лук
5 моркова
2 чушки (зелена, червена, жълта)
4 скилидки чесън (обелени, цели)
2 супени лъжици горчица
сока от 1/2 лимон
1 супена лъжица. риган
1/2 чаша зехтин
1/2 чаша бяло сухо вино
200 гр. кашкавал Грюер, нарязан на кубчета
5 картофа
сол и прясно смлян пипер
пергаментова хартия
канап
Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий
Измийте картофите и ги обелете, почистете лука, след това ги нарежете на големи парчета. Нарежете на едри парчета морковите и чушките. Смесете морковите, чесъна, чушките, картофите и лука в голяма купа.
В малка купа смесете солта, горчицата, виното, прясно смляния черен пипер и другите подправки. Оставете получената марината настрана.
Дойде момента да затворите всички продукти за "Агнешкото на крадеца" в пергаментова хартия. Поставете 4 дълги ленти от пергаментовата хартия върху кухненския плот, така че да се образува звезда. Поставете на наколко пъти парчетата месо, и смесените зеленчуци и кубчетата кашкавал, така че да се размесят вкусовете и съставките. Полейте навсякъде с маринатата и зехтина. По желание добавете червен пипер.
Съберете краищата на листовете пергаментова хартия и оформете бохча. Завържете стегнато горния край на бохчата. Слагаме така приготвената бохча в по-голяма тава, поръсваме хартията с вода и я печем 1 час и половина завързана.

Отвържете бохчата (или направо срежете хартията под връзката) и продължете печенето на 220 градуса както е отворена за да добие ястието хубав цвят отгоре. Проверяваме дали месото се опекло добре и изваждаме от фурната, оставете малко да изстине и приятен апетит!!!
Може да приготвите и половин доза, но времето за печене ще е час, час и 10 мин.
Коментари
Публикуване на коментар