BGtop Банички с плънка от гъби, кашкавал и заеленчуци Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Банички с плънка от гъби, кашкавал и заеленчуци

Подготовка: 30 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 18-20 бр.

Продукти:
За тестото:
500 гр. брашно
1 яйце
1 кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
250 г маргарин или олио
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар

За плънката:
250 гр. гъби  (ситно нарязани)
2 моркови (настъргани на ренде)
2 тиквички (настъргани на ренде)
1 домати (нарязани на кубчета)
1 лук (ситно нарязан)
1 китка магданоз (ситно нарязан)
1 яйце
100 грама настърган кашкавал
1-2 супени лъжици краве масло
зехтин
сол, прясно смлян пипер
малко мащерка
леко разбитото яйце за намазване отгоре

Начин на приготвяне:
Тестото: В купа смесваме киселото мляко с мекия маргарин (или олиото), докато стане на гъст и гладък крем.




Добавяме солта, захарта, бакпулвера и яйцето и разбъркваме.



След това започвам да добавям брашното на дози, разбърква се добре с тел (или миксер) след всяка доза, докато сместа се сгъсти. Продължавам да измесвам на ръцете докато не спре да лепне и се получи гладко тесто.


Месете още 3-4 минути, докато тестото не стане меко и еластично. Завивам го в прозрачно фолио и го поставям в хладилника за 1 час.






Плънката: Загрейте маслото с малко зехтин в дълбок тиган и настържете зеленчуците, запържете ги докато се изпари цялата течност, която са отделили. Добавете сол и черен пипер, магданоза и  поръсете с мащерка. Свалете от огъня и оставете да се охлади.






Разбийте леко яйцето и го изсипете в сместа от зеленчуци заедно с настъргания кашкавал.




Разточете тестото върху чист плот на пласт с дебелина половин см. и го нарежете на кръгчета с формичка или голяма чаша.







Сложете по една чаена лъжичка от плънката и затворете.








Притиснете добре краищата с вилица. 








Поставете баничките с гъби в тава за печене застлана с пергаментова хартия, намажете ги с разбитото яйце и печете в предварително затоплена фурна на 200 градуса С за 15-20 минути.

Да ви е сладко!!!



Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка