BGtop Баница с домашно приготвено бутер тесто Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Баница с домашно приготвено бутер тесто

Продукти:
за голяма тава 28 на 42,5cm

За бутер тестото:
1 кг брашно за баници (задръжте малко за разточването на листите)
1 супена лъжица сол
1 чаша олио
хладка вода, колкото поеме (около 1 чаша)
1 чаша краве масло (става и с маргарин, но с масло е по-вкусно) за разточването на листите

За плънката:
500 гр краве сирене
3 яйца
сол, ако сиренето не е достатъчно солено
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1/2 купа кисело мляко
1 супена лъжица мляко

За намазване най-отгоре
1 чаша олио, за горния лист

Начин на приготвяне:
Ако месите с миксер- изсипете съставките за тестото, като добавяте малко по малко хладката вода като миксера бърка в същото време, за да направите тесто, което не лепне за ръцете. Ако месете на ръка - изсипете брашното в по-голяма купа и направете кладенче в центъра. Изсипете солта, олиото и водата. Омесете добре в продължение на 5 минути.
Покрийте тестото, за да не изсъхне и образува коричка и го оставете за половин час или повече. Така престоялото тесто се разточва по-добре, а не се "събира", когато се опитате да го разточите. Разделете тестото на две части. Покрийте втората част, по време на работа с първата.
Разточете първото парче тесто на дебел кръгъл лист. 
Начертайте кръг или правоъгълник, в зависимост от тавата, която ще печете баницата, и изрежете с нож 12 лъча. 
С кухненска четка намажете листа с краве масло (маргарин).
Вземайте един по един лъчите, поразпъвайте ги с ръце да станат на размер като централното парче, намазвайте с масло (маргарин)и ги поставяйте върху централното парче. Продължавайте така докато всички лъчи се натрупат върху централното. Така ще получете дебел кръгъл или правоъгълен пласт тесто. Леко го поръсете с брашно, поставете го на чиния и го оставете в хладилника, докато подготвяте втория лист, следвайки същата процедура. Поставете и втория лист в хладилника. Това беше цялата работа. Току-що сте подготвили 24 листа!
Намазването на разточените листи трябва да бъде направено със 100% мазнина, която не е напълно течна, а е със стайна температура. Ако това е масло или маргарин, трябва първо да се загрее, за да се отстранят течностите и да се стегне отново. 
Намажете тавата за печене с олио. Отворете единия лист на тънко, да стане малко по-голям от размера на тавата за печене, за да покриете страните. (вижте голямата снимка).
Пригответе плънката, разбийте яйца в купа, добавете киселото мляко и натрошете с ръце сиренето. Ако плънката ви се стори много гъста, разредете с малко мляко. Добавете черен пипер и сол, само ако вашето сирене не е достатъчно солено.
Изсипете плънката в тавата и я разпределете добре върху първия разточен и поставен там лист. Разточете горния лист с размер колкото е тавата (аз разделям в началото тестото не на две равни части, а едната да е малко по-голяма от другата, по голямата като я разточа я слагам отдолу за да мога да покрия и стените, а по-малката е за горния пласт). Не е необходимо дори да притискате към плънката просто го поставете отгоре. Прихлупете страничните части на долния лист над горния ако много са излязли (ако е като на снимката не правете нищо).
Полейте горния лист с чаша олио. Нарежете баницата на квадрати, но без да достигате до дъното на тавата. Олиото ще попие навсякъде и ще ви се стори, че баницата плува в олио. Но това не е прекомерно. Без много олио баницата ще стане суха! Повечето олио ще я направи приятно зачервена при печенето и много хрупкава.
Печете в предварително добре затоплена фурна на 200 градуса С в продължение на един час. Баницата ще се надигне и ще се отлепи от стените на тавата. 
Добър апетит!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка