BGtop Солен кекс Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Солен кекс

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 40 мин.
Порции: 8-10

Продукти:3 яйца
2/3 ч. ч. прясно мляко (1 ч. ч. = 180 мл)
1/3 ч. ч. олио
1.2 ч. л. сол
1 топка моцарела
1 пакетче бакплувер
9 с. л. брашно
300 гр. сирене
200 гр шунка
1 голям домат
около 10 листа босилек






Начин на приготвяне:
В купа се разбиват течните продукти - яйцата, олиото и киселото мляко. В друга купа се разбъркват брашното с бакпулвера и солта. Изсипват се сухите съставки към течните, като се бърка само на ръка с тел (или с дървена лъжица). Консистенцията трябва да е приблизително като смес за палачинки.
Натрошава се обикновеното сирене, нарязва се на кубчета шунката (може какъвто искате салам) а моцарелата се нарязва на парченца, ако я замените с Гауда (като мен) то тя се настъргва.




Нарязват се босилекът и доматът (предварително почистен от семките, а вместо пресен може да използвате сушени домати).


Тестото се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка (или форма за печене покрита с навлажнена пергаментова хартия) и се пече около 30 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като започне да се надига, можете да го извадите за кратко и да го поръсите с микс от семена или настърган кашкавал. Връща се във фурната и се пече до готовност.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка