BGtop Гнезда от кайма с яйца и картофи на фурна Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Гнезда от кайма с яйца и картофи на фурна

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 1 час и 10 мин.
Порции: 6 -8

Продукти:
За гнездата:
1 кг кайма (аз слагам 50/50 свинско и телешко)
1 тиквичка настъргана
3 супени лъжици горчица
1 домат настърган
1 чушка ситно нарязана
1/2 настърган картоф
1 скилидка чесън
малко нарязан магданоз
1 яйце
1/2 чаша. галета
2 глави лук фино нарязани
сол и черен пипер
2-3 супени лъжици олио
по едно яйце за вс

За картофите:
1 1/2 килограма картофи на големи парчета
1 бульон телешки разтворен в 500 мл. гореща вода
1/2 чаша. олио
сол и черен пипер

За пълнежа:
по едно яйце за всяко гнездо което сте направили, малко настърган кашкавал и резенче домат.

Начин на приготвяне:
Поставете каймата в голяма купа и добавете наситнените зеленчуци, магданоза и другите съставки. Оформете гнездата както е показано на снимката (оформете топка, поставете я в една тавичка и леко притиснете с дъното на чаша, не трябва да стига до долу, гнездото трябва да има дъно) и оставете в хладилника, докато подготвяте картофите.



Пригответе една по-голяма тава. Обелете и нарежете на големи парчета картофите налейте бульона, олиото и поръсете със сол и прясно смлян черен пипер. Нежно поставете гнездата между картофите.
Печете в предварително загрята фурна, на 200 градуса, за 1 час и 10 минути. След като е минал първия час насипете по малко настърган кашкавал във всяко гнездо, чукнете по едно яйце и похлупете с тънък резен домат. Качете тавата по-нагоре във фурната да се запече ястието за 10 мин. и да добие хубав цвят.

выгодные вложения в интернете

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка