BGtop Картофeно калцоне на тиган с колбаси и кашкавал Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Картофeно калцоне на тиган с колбаси и кашкавал

Много вкусно и бързо картофено калцоне на тиган с хрупкава коричка и мека вътрешност пълно с шунка о кашкавал.
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 4

Продукти:
За картофено тесто: 
500 гр картофи
120 гр брашно
1 яйце разбито но не на пяна
сол
3 ч. л. настъргано пекорино или пармезан (твърд кашкавал)

За плънката: 
5 филийки шунка
6 парчета моцарела или Ементал или Cheddar или Gouda
2 супени лъжици краве масло на стайна температура за намазване на повърхността на тигана

Начин на приготвяне:
Внимание! Опитайте шунката и кашкавала за да не пресолите после!
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода, докато омекнат добре (може и в микровъновата за по-бързо). Отцедете ги, поставете ги в голяма купа и ги намачкайте на пюре. Добавете щипка сол, настъргания кашкавал, леко разбитото яйце и брашното постепенно, докато получите гладко тесто.Вземете тиган с диаметър 24 см и го намажете с малко олио или масло. Изсипете вътре половината картофено тесто и го разстелете равномерно с набрашнени ръце по основата на тигана. Поставете отгоре филийките шунка и кашкавала.
Вземете другата половина от тестото, поставете я върху шунката и сиренето, разстелете като натискате с ръцете, за да затворите добре кашкавала и шунката добре.
Поставете тигана на котлона на кухнята си на умерена температура и изпържете, докато се зачерви добре от долната страна.
Когато сте сигурни, че долната страна е готова, покрийте тигана чиния и го обърнете (както правим омлет) от другата страна. Изпечете го и от тази страна до златисто. Отдръпнете от огъня и намажете картофеното калцоне с краве масло и го поднесете топло.
Много вкусно и бързо картофено калцоне на тиган с хрупкава коричка и мека вътрешност пълно с шунка о кашкавал.
























Като алтернатива: 
Можете, вместо да пържете калцонето да го изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто (около 20-30 минути). Ако не можете да го обърнете с чиния, поставете отгоре и отдолу незалепваща хартия и го завъртете с капак (вижте снимките по-горе).

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка