BGtop Торта Ferrero rocher Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Торта Ferrero rocher

Подготовка: 40 мин.
Готвене: 40 мин.
Порции: 16-18

Продукти:
За пандишпана с шоколад и лешници:
70 g лешници много ситно смлени
70 g захар
45 грама брашно
25 g неподсладено какао на прах
3 яйца
1 ванилия
1 ч.л. чаена лъжичка. пълна бакпулвер

За крема Ferrero rocher:
150 g краве масло (или маргарин), на стайна температура, нарязано на кубчета
300 g шоколадова кувертюра с 35% какао, нарязана на парченца
350 гр. сладкарска сметана с 35% мазнина, разбита на гъст крем
100 гр. течен шоколад Nutella (или друг по ваш избор)
5 шоколадови бонбона Ferrero Rocher
2 с.л.  пудра захар
1/2 чаша вафли ситно нарязани, (по избор)

За заливка и декорация:
120 g кувертюра млечен шоколад нарязана на ситно
110 g сметана
10 шоколадови бонбони Ferrero roche, срязани по средата
70 g лешници, нарязани на ситно

За сиропа:
130 g вода
130 g захар
1 ч.л. нес кафе
1 с. л. тъмен ром или бренди

Начин на приготвяне:
Пандишпана:
1. Поставете лешниците с кухненския робот (блендера) и ги направете на прах.
Внимание! Не ги смилайте прекалено много време, защото ще станат на масло, а не трябва.
2. Разбийте яйцата със захарта докато смета изсветлее и утроят обема си.
3. Пресейте заедно брашното, какаото, бакпулвера и разбъркайте с лешниковия прах.
4. С помощта на шпатула леко разбъркайте брашната смес с яйцата, за да се смесят добре.
5. Намаслете тортена форма с диаметър 24 см и поставете хартия за печене на дъното.
6. Печете в предварително загрята фурна на 180 ° С в продължение на 40 минути. Опитваме с клечка за зъби, пробождаме в центъра, трябва като я извадим и да е абсолютно чиста.
7. Оставете блата на скара да се охлади напълно и да го отделите от формата.

Крема Ferrero rocher:
Трябва да сме извадили маслото от хладилника няколко часа преди това. То трябва да е с температурата на околната среда.
1. Поставете шоколадовите помбони в кухненски робот (блендера) и ги смлете на почивки, две три завъртания.
2. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна и го оставете да се охлади до температура около 30 градуса.
3. Разбийте сметаната, като добавите постепенно пудрата захар на гъст крем.
4. Смесете разтопения шоколад с маслото, Nutella-та и смлените бонбони Ferrero rocher. Разбийте добре с миксера, за да се хомогенизират съставките и масления крем да стане пухкав.
5. Добавете разбитата сметана като размесите внимателно с шпатула. Сложете крема в хладилника, докато дойде момента да го използваме.

Сиропа:
1. Варете водата със захарта в продължение на една минута от времето, когато е завряла.
2. Свалете от огъня, добавете рома и нес кафето. Разбъркайте и оставете да се охлади.

Оформяне:
1. Разрежете блата на две части с дебелина 1 см.
2. Начупете вафлите на малки парченца. (Ако слагате)
3. Задържаме настрана 3-4 супени лъжици крем Ferrero rocher.
4. Поставете единия блат на поднос и сиропирайте леко.
5. Разстелете равномерно половината от крема на Ferrero rocher и поръсете с натрошените вафлите наднад крема.
6. Поставете втория блат отгоре и го притиснете леко за да се залепи добре към крема върху долния, сиропирайте го леко и размажете останалия крем Ferrero rocher. Намажете тортата отстрани с крема Ferrero rocher, който бяхме отделили и запазили и поставете тортата във фризера за 1 час, за да се стегне.
7. С щепа вземайте от ситно нарязаните лешници и покрийте цялата торта от старани, като притискате за да се залепят към крема.
8. Поставете сметаната в тенджера да се стопли добре. Махнете я от огъня и изсипетенарязания на ситно шоколад и разбъркайте добре, за да се стопи. Изсипете върху цялата повърхност на тортата и внимателно с помощта на шпатула разстелете ганаша без да се стича отстрани. Оставете да се стегне за 5 минути.
9. Внимателно разрежете шоколадовите бонбони Ferrero Rocher по средата с остър нож и ги разположете около ръба на тортата с отрязаният участък надолу, натиснете леко за да залепнат. Гарнирайте ако искате центъра на тортата с дебели шоколадови стърготини и няколко нарязани лешници.
10. Поставете тортата в хладилника за 1 час и сервирайте.
Точно преди сервиране, ако е необходимо извадете тортата от хладилника за 10 минути, за да омекне леко крема, тъй като стяга от масло и трудно се реже.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка