BGtop Пилешко филе с паста ORZO и чушки Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пилешко филе с паста ORZO и чушки

Подготовка: 15 мин.
Готвене: 50 мин.
Порции: 4-6

Продукти:
800 гр. пилешко пилешко филе
400 гр. паста ORZO
1/3 чаша зехтин
стрък пресен розмарин
1 червена люта чушка
1 скилидка чесън
1 средна глава лук
1 чаша бяло вино
1 чаша чушки различни цветове (зелени, червени, жълти и т.н.) нарязани на малки кубчета
2-3 зрели домати
2-3 чаши. горещ пилешки бульон
Сол - Прясно смлян пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на парчета. Нарежете чушките, лука и доматите на кубчета.






В дълбок тиган или тенджера, загрейте зехтина и запържете за 1 минута пресния розмарин, чесъна и лютата чушка.





След се запържат добре и зехтинът се овкуси с ароматите им, ги махнете и ги изхвърлете. В така овкусеният зехтин сложете  пилето и го запържете добре от всички страни до зачервяване.





Добавете лука и оцветените чушки и разбъркайте, докато се позадушат. 






Налейте виното и оставете за 1-2 минути на висока температура, за да се изпари алкохола.






Добавете доматите, солта и прясно смления черен пипер и оставете ястието да ври 10 минути, докато започне да се сгъстява соса.





паста ORZO











След това добавете чаша бульон и когато започне да ври







добавете пастата, разбъркайте добре и варете на средно-висока температура.






Аз довършвам това ястие във фурната (става и на котлона, но на мен запечено ми харесва повече). Всеки път, когато течността привърши, добавете малко бульон, докато пастата не стане готова (внимавайте да не я преварите). 
Сервирайте ястието топло като добавете допълнително прясно смлян черен пипер и настърган кашкавал.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка