BGtop Savaren (известен в Гърция като ''бабас'') Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Savaren (известен в Гърция като ''бабас'')

Savaren (известен в Гърция като ''бабас''). Много впечатляващ на външен вид сладкиш, пълен с пухкав крем, с прекрасен вкус, така че всички ще ви попитат от къде сте го купили!
Тези сладкишчета искат малко повече време за да ги приготвиш, но ако харесвате този вид сладкиши, ще го правите доста често защото са страхотни. Много впечатляващи на външен вид, а и на вкус, така че всички ще ви попитат от къде сте ги купили!

Подготовка: 1ч. и 10 мин.
Готвене: 45 мин.
Порции: 12

Продукти:
300 грама брашно
80гр. прясна мая
1 чаша мляко (хладко)
½ чаша захар
100 грама краве масло
4 яйца
2 ванилия

За сиропа:
500 g захар
1½ чаша вода
сока от ½ лимон
1 чаша коняк

За сметановия крем:
1 кутия Morfat Creamy или каквато и да е консервирана сметана - студена








200 g студена прясна сметана
100гр. подсладено кондензирано мляко (студено)

За заливката:
мармалад от кайсии
много малко вода

За декорация:шам-фъстък начукан
череши от сладко

Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в купичка с хладкото мляко. В голяма купа разбийте с миксер маслото със захарта, добавете яйцата, ванилията, маята с мляко и накрая добавете брашното малко по малко като продължавате да биете с миксера до получаване на еднородно тесто. Покрийте съда с алуминиево фолио и оставете тестото да втаса и увеличи обема си около 40 минути.
Намокряме 1 парче кухненска хартия с малко количество олио и намазваме дъното и стените на малки формички - кошнички или за мъфини. Разпределяме втасалото тесто във формичките (трябва да са пълни до половина) и оставяме да втаса за 30 мин. Внимателно вземаме формичките (да не се клатят много или удрят защото тестото ще спадне) и печем в предварително загрята фурна на 160 градуса, до златисто за около 30 минути.
Разбиваме консервираната сметана с прясната 3-4 мин. и добавяме малко по малко подсладеното кондензирано мляко. Продължаваме да разбиваме с миксера крема, докато се сгъсти. Сложете разбитата сметана в хладилника до като ви потрябва.
За сиропа сварете водата със захарта и лимоновия сок за около 3-4 мин. Дърпаме от огъня и добавяме коняка. Оставете да изстине.
Веднага щом извадим формичките от печката, пробождаме всеки един ''бабас'' с клечка за зъби и поливаме отгоре по малко от хладкия сироп.
Преди да започнем да пълним сладкишчетата, затопляме на ниска температура мармалада от кайсии с малко вода и ги намазваме отгоре с кухненска четчица за да получат гланц. Трябва да сме разпределили преди това всичкия сироп и да са го попили.
Когато се охладят, ги разрежете по средата по не до края и ги напълнете със сметановия крем (по-красиво е с помощта на шприц). Гарнирайте с нарязаните шам-фъстъци и 1 черешка.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка