BGtop Ореховките на мама слепени с маслен крем Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Ореховките на мама слепени с маслен крем

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 20

Продукти:
За ореховките:
3 бр. белтъци
250 грама орехови ядки
250 грама захар
2 ванилии

За крема:
3 бр. жълтъка
200 грама масло
150 грама захар
100 грама пудра захар
2 ванилии или 3 супени лъжици с връх какао

Начин на приготвяне:
Орехите се смилат с няколко лъжици захар. Белтъците се разбиват на водна баня, докато водата в долния съд се загрява. Когато станат на сняг се добавят захарта и орехите. След като водата в долния съд заври, огънят се намалява и разбъркването на сместа продължава още 5-6 минути. Свалят се от водната баня, добавя се ванилията и се разбърква отново. След това се оставя да се охлади.
От изстиналата смес с мокри ръце се оформят топчета, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително затоплена фурна (горен и долен реотан с вентилатор) на 180 С за около 9-10 минути. 
Когато изстинат напълно могат да се съхраняват в кутия.
Разбийте жълтъците на водна баня с кристалната захар до побеляване и стапяне напълно на захарта. Оставете да истине напълно.


Разбийте мекото масло с пудрата захар до получаването на пяна, добавете разбитите изстинали жълтъци и ванилиите или какаото.
Слепете изстиналите ореховки!!
С този крем използвате останалите жълтъци след направата на ореховките, но ако не ви се занимава да правите крем можете да ги консумирате неслепени или слепени с мармалад по ваш вкус. ( Със същият крем може да се слепят и целувки или да се направи Торта "Бизе")

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка