BGtop Постна, прясна, пълнена зелка Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Постна, прясна, пълнена зелка

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 40 мин.
Порции: 4-6

Продукти:
1 малка зелка
1 к.ч. олио
2 чушки
2 глави кромид лук
2 моркова
½ ч.ч. ориз
¼ глава целина
черен и червен пипер на вкус
сол на вкус
1 люта чушка (по желание)
1 кг. добре узрели домати или един буркан домашен доматен сок
½ връзка магданоз

Начин на приготвяне:
Издълбайте зелката като оставите външния пласт да е с дебелина около 2 см.
Нарежете вътрешността на ситно (без кочана). В част от олиото запържете ситно нарязаните лук, моркови, чушки и целина.
След това добавете и вътрешността на зелката за няколко минути.
На ред са оризът и 4/5 от доматите. Накрая овкусете с подправките.

Напълнете зелката с приготвената плънка, завържете я през средата и я сложете да се вари в тенджера като я залеете с останалите олио и домати.
Когато зелката е готова, разрежете на порции и сервирайте.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка