BGtop Домашен локум Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Домашен локум

Продукти:
750 гр. захар
1,5 л вода
250 гр. нишесте по ваш вкус
сока от 1 лимон
ванилия
бадеми, лешници или орехи

За овалване:
1 ч. ч. пудра захар
1 к.ч.  нишесте

Начин на приготвяне:
Захарта се стопява в 1,250 л вода и се прецежда. Останалата вода се налива постепенно в нишестето, като се бърка непрекъснато. Прецежда се през тензух и се налива в разтворената захар, като се бърка с дървена лъжица или пластмасова бъркалка. Сместа се поставя на огъня и след като заври се добавя лимонов сок. Локумът е готов, когато капка от него в студена вода стане на топче. Орехите, бадемите или лешниците се препичат на фурна, обелват се и се поставят нарязани на две малко преди да се свали сместа от огъня.
Излива се в тава, избърсана с памук, натопен в сусамово или бадемово олио (може и на хартия за печене). Охлажда се. Продуктите за овалване се смесват и сместа се  разстила равномерно върху масата. Обръщаме наопаки тавата със локума върху сместа от нишесте и пудра захар. Намасляваме кухненски нож със сусамово/бадемово олио и режем ивици със широчина два пръста. 
Овалваме ги много добре в сместа и ги режем под формата на кубчета. Овалват се много добре пак във сместа. Съхраняват се във затворена кутия.  

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка