BGtop Бонбони със сушени плодове, мармалад и орехи Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Бонбони със сушени плодове, мармалад и орехи

Продукти:
500 гр. сушени плодове по ваш избор: кайсии, смокини, стафиди и сини сливи
500 счукани орехи
200-250g мармалад от портокали или лимон или друг по ваш избор (кайсиев, от сини сливи и т.н.)
настърганата кора от 1 голям лимон
Сусамово семе или кокосови стърготини за овалване

Начин на приготвяне:
Нарежете много на дребно сушените плодове или ги смелете в блендера.
В купа, разбъркайте много добре всички съставки, оставяйки малка част от мармалада.
Ако сместа е много твърда добавете останалата част от мармалада или малко коняк (ако тези бонбони няма да ги ядат деца).
Оформете с леко навлажнени ръце малки топки и ги овъргаляйте в сусамовото семе или кокосовите стърготини, оформяйки ги, докато сусамът/кокосовите стърготини се залепят и ги покрият много добре.
Така оформените бонбони не е необходимо да ги държим в хладилника, може да ги съхранявате в кухненски шкаф, но да са затворени метална кутия за сладки или много добре затваряща се пластмасова кутия

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка