BGtop Свински пържоли с мед, бира и бял сос Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Свински пържоли с мед, бира и бял сос

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 90 мин.
Порции: 4

Продукти:
свински пържоли - 1 кг
черен пипер - 1 ч. л
мед - 2 супени лъжици
бира - 1 чаша
масло - 1 1/3 супена лъжица (20 г)

За соса:
масло - 50 гр. за пържене 
лук - 1 глава 
бяло вино - 1 ч.ч. (може и зеленчуков или гъбен бульон ако не искате да смесвате вкуса на бира и вино)
сметана - 200 мл 
чушки - 2 бр. (вместо чушки може да сложите гъби - 200 гр.)
черен пипер сол

Начин на приготвяне:
Измийте пържолите добре и след това ги поръсете равномерно от двете страни със сол и черен пипер.
Разтопете маслото и меда (може и в микровълнова), намажете всяка една от пържолите с тази смес.
Подредете пържолите в тавата на фурната или в глинен съд и ги полейте 1/2 чаша вода и бирата. Ако ги изпечете в тавичка, най-добре е да ги покриете с фолио, ако са в гювече го затворете. Поставете ги в студена фурна и я включете на 200 ° С.
Междувременно запържваме до златисто ситно нарязания лук. Добавяме наситнените чушки, заливаме с бяло вино и оставяме да се задушава под похлупак на тих огън. 
Когато зеленчуците омекнат, а виното се изпари наливаме сметаната. Добавяме черен пипер и сол на вкус и варим около 5 минути. Пускаме шницелите в сметановия сос и варим още 3-4 минути. 
Печете пържолите за около 90 минути. Около 10 минути. преди да са готови, отстранете фолиото или капака, залейте ги със соса и ги оставете да получат хубав хрупкав отгоре.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка