BGtop Варени гевречета с карамел, мед и сусам Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Варени гевречета с карамел, мед и сусам

Продукти:
1 кг. брашно
1 кубче прясна мая
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
олио за намазване
1 ч.ч. захар за карамелизиране
1 к.ч. мед
100 грама сусамово семе

Начин на приготвяне:
В купа се слагат маята, солта и захарта, сипва се 1/2 л вода и се добавя брашното. Замесва се около 10 минути, за да се поеме течността. Полученото тесто се оставя да втасва 30 минути.

От тестото се оформят масурчета, които се завиват на геврек (може и да не ги усуквате ако нямате време). 
Кипват се 3-4 литра вода и в нея се слагат карамелизираната захар и меда.
Вече оформените гевречета се слагат се във врящата вода и след като изплуват от нея 
се нареждат в тава застлана с хартия за печене, поръсват се със сусам и се пекат за 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка