BGtop Кошнички с тиква и сушени плодове Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Кошнички с тиква и сушени плодове

Рецептата е от готварската книга на Марина Голева

Продукти:
10 бр. фини кори за баница
100 гр. тиква
50 гр. захар
1 к.л. канела
1/2 ч.ч. вода
стафиди и фурми
мед
олио

Начин на приготвяне:
Хрупкаво, есенно, сладко и мноооого вкусно :) 
За приготвяне на кошничките използвайте форма за мъфини или малки форми за печене. Нарежете корите за баница на квадрати с размера на формичките. Намажете дъното на формата с олио и започнете да нареждате корите за баница. При нареждането корите трябва да се разминават. След всяко парче кора намажете с олио. Слагайте по 4 парченца кори за всяка кошничка. Печете 15 минути на 180 градуса. 
За плънката почистете тиквата и я нарежете на парчета. В тавичка сложете малко вода и наредете тиквата. Поръсете със захарта и канелата. Печете на 180 градуса до покафеняване и омекване на тиквата. 
Подредете кошничките като нарежете тиквата на малки парчета, поръсете със стафидите и фурмите и полейте с мед. Поднесете кошничките топли или студени.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка