BGtop Пълнени сухи чушки и сърми от кисело зеле с боб Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пълнени сухи чушки и сърми от кисело зеле с боб

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 100 мин.
Порции: 5

Продукти:
150 г сухи чушки -10 бр.
зелеви листа от туршия
500 г стар боб
3-4 глави лук
180 мл олио
10 г червен пипер
5 гр. градинска чубрица
зелев сок
1 чаена лъжичка брашно
сол на вкус

Начин на приготвяне:
От предната вечер си накиснете боба в студена вода. Преди да започнете да го приготвяте излейте водата, в която е киснал и го изплакнете добре. Сложете го в тенджера с вода колкото да го покрие и го сложете на котлона да заври. Изхвърлете първата вода и налейте нова с която да сварите боба. Щом водата заври, намалете температурата и гответе до готовност на тих огън, за да не се разври вашият боб. 
През това време изчистете внимателно сухите чушки от семенниците, ако имат такива, след което ги накиснете в гореща вода и ги оставете да омекнат.
Нарежете на много ситно лука и го изпържете в мазнината. Готов е щом започне да променя леко цвета си и да карамелизира по крайчетата. Добавете брашното и запържете и него за една минута. 
Добавете червения пипер, разбъркайте и махнете от котлона. 
Щом бобът е готов и уврял отцедете от водата зърната и добавете към изпърженият лук, брашно и червен пипер.
Посолете на вкус и добавете чубрицата (може да добавите и малко ситно нарязано кисело зеле). Разбъркайте добре сместа. 
Извадете сухите чушки от водата и отцедете. С помощта на малка лъжичка (чаена), напълнете чушките. 
Изрежете дебелите части на зелевите листа и завийте сърмичките.
Подредете вашите сухи чушки и сърмички с боб в тавичка. Налейте 1 чаена чаша зелев сок и 1 чаша вода (може и 2 чаши зелев сок, но тогава внимавайте със солта) в тавата и полейте с малко олио всички сухи чушки и сърмички с боб. Печете в предварително загряна фурна на 180 градуса 30 минути.
Непременно си направете такива пълнени сухи чушки и сърмички с боб.
Може да ги печете и в гювеч.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка