BGtop Грах с картофи и моркови Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Грах с картофи и моркови

Продукти:
1 кг грах замразен или от консерва
3 - 4 моркова
2 картофа
700 g зрели домати или консервиран доматен сок - 500 гр.
½ ч.ч. зехтин
1 глава лук
3 стръка зелен лук
сол, черен пипер, малко захар
½ чаена лъжичка сладък червен пипер
½ връзка ситно нарязан копър

Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете доматите. Почистете и нарежете картофите на парчета. Нарежете морковите на кръгчета. Нарежете лука и стръковете зелен лук.
Загрейте зехтина в тенджера и запържете лука, добавете и зеления. Изсипете морковите, граха, картофите и доматите.
Подправете на вкус със сол и черен пипер, добавете захарта и червения пипер и оставете ястието да къкри на слаб огън при отворен капак. От време на време се разбърква за да се провери дали няма нужда от добавяне на малко гореща вода. Пет минути преди да изключите котлона добавете нарязания на ситно копър. (Ако ви е дошла много водата може да добавите една лъжица брашно разтворено с малко водичка за да се сгъсти соса) Сервирайте ястието горещо или на стайна температура.
В Гърция се предлага и един малко по-различен вариант на това ястие където вместо домати и червен пипер в края на готвенето с нарязания копър се добавя лимонов сок и така ястието остава бяло.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка