BGtop Тиква с прясно мляко и яйца на фурна Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Тиква с прясно мляко и яйца на фурна

Продукти:
1 кг. почистена и обелена тиква тиква каквато имате и ви харесва
150 гр. захар
брашно за оваляне на филийките тиква
олио за намазване на тавичката и поръсване на парченцата тиква около 100 мл. или разтопено краве масло
За заливката:
1 литър мляко
200 гр. захар
1 ванилия
4-6 яйца в зависимост от големината им

Начин на приготвяне:
Тази рецепта я научих от свекърва ми. Обелете, почистете от семките и нарежете тиквата на тънки филийки с дебелина около половин сантиметър (може и по-тънки, но не е препоръчително до са по-дебели). 
Така нарязаните парченца оваляйте едно по едно в брашното, така че да се образува тънък слой и ги подредете легнали или прави плътно едно до друго в тавичката, на която сте намазали дъното и стените с олио или разтопено краве масло, докато се запълни цялата или свърши тиквата :). Ако редите на редове всеки ред поръсвайте с малко захар и малко мазнина, ако ги подреждате прави накрая поръсете всичката захар и мазнина равномерно навсякъде. Сложете така наредената тавичка в предварително загрята на 180 градуса фурна и изпечете парченцата тиква до готовност.
От яйцата, прясното мляко, захарта и ванилията пригответе смес за крем карамел и залейте внимателно тиквените парченца, но внимавайте да не прелее, аз използвам по-голяма тава дори и да стане по-тънък сладкиша е по-добре, отколкото да прелее (имайте в предвид, че трябва да остава поне сантиметър до ръба).  
Печете така залятия сладкиш за още 30 мин.
докато се зачерви и се стегне напълно течността.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка