BGtop Меки тиквени сладки с крем Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Меки тиквени сладки с крем

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 15

Продукти:
2 ч.ч. брашно
2 яйца
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. тиквено пюре (сварена, печена или варена на пара пасирана тиква)
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода - равна
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
1 ванилия
щипка сол

За крема:
150 гр. прясна извара
2 пълни с.л. заквасена сметана или маскарпоне
3-4 с.л. мед
80 гр. меко масло
1 ванилия

Начин на приготвяне:
Брашното се смесва с подправките, бакпулвера, содата и солта.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се олиото, тиквеното пюре и ванилията. Разбърква се добре до хомогенна смес. Накрая се прибавя брашното и отново се разбърква.
Със щприц или с лъжица се гребва малко от сместа и се оформят малки кръгли купчинки на разстояние една от друга. Заглаждат се с лъжица. Може да се използва мерителна лъжичка с вместимост 15 мл. Ако е по-голяма, сладките също ще станат по-големи, а когато са слепени, са доста засищащи.
Пекат се в тавичка върху хартия за печене около 8-9 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. От това количество с тези размери излизат три тави.
Оставят се да се охладят върху хартията около 5 минути, след което се прехвърлят върху метална решетка до пълното им изстиване. Слепват се две по две с крем или с мармалад по желание.
Продуктите за крема, с които да се слепят сладките, се пасират до гладка смес. 
Когато сладките се готови и напълно изстинали ги слепвате с крема. 
По желание този крем може да се замени и с мармалад. Готовият мармалад се продава в разфасовка като калъп. Той обикновено е смесен - ябълки и сливи или ябълки и шипки, и е доста гъст. Разрежда се с малко топла вода, след което към него се прибавя мекото масло до получаване на хомогенна смес, която трябва да е стегната.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка