BGtop Къпана баница Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Къпана баница

Продукти:
5-7 бр. яйца в зависимост от големината им
1 – 2 щипки сол
брашно колкото поеме за да се получи меко тесто + малко за разточването (около 400-500 гр.)
100 -125 гр. масло или пълномаслен маргарин
250 - 300 гр. сирене
подсолена вода

Начин на приготвяне:
От яйцата, солта и брашното се замесва меко тесто като за баница.
Омесва се много добре, завива се с фолио и се оставя да почине 15-20 мин. Вода не се слага. Разделя се на 8-14 топчета. 
От всяко топче се разточва кора колкото е тавата ви, като само една се прави по-голяма то големината на тавата в която ще печем баницата, така че да покрива и стените й (вижте снимката малко по-долу).
Корите се нареждат една върху друга, като между тях се слага чиста хартия, за да не залепнат. 
След като са готови всички кори, се слага на котлона тенджера с подсолена вода да заври и се приготвя още една тенджера с подсолена вода, но студена. Желателно е тенджерите да са плитки и широки. Ако нямате такива, може да използувате по-дълбоки тави. 
Първата кора (голямата) се слага в намазана с мазнина тава, без да се обработва. Кората също се намазва с мазнина. 
Втората кора се потапя във врялата вода за няколко секунди, вади се и веднага се потапя в студената подсолена вода, вади се, изцежда се и се разстила върху първата кора . По същия начин се обработват и останалите кори, като всяка от тях се маже с мазнина, след като се сложи в тавата. 
На 3 места (през 3 – 4 кори) се поръсва обилно със сирене (без да е объркано с яйце). Последната кора се слага, без да е обработена като останалите във вряща и студена вода.  
Баницата се пече в предварително загрята фурна първо за 10 мин. на 160 С , а после на 200 C за около 20-30 мин., докато се зачерви. След като се извади от фурната – не се поръсва с вода, защото ще спадне, просто я покрийте с лист хартия за печене и я завийте с кърпа. 

Добър апетит!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка