BGtop Праз с моркови, ориз и целина Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Праз с моркови, ориз и целина

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 35 мин.
Порции: 4

Продукти:
350 гр праз лук (2-3 големи стръка)
2 моркова
1 глава лук (червен или бял по ваш избор)
1 с. л. олио или зехтин
2 малки домата ( може и домати от буркан)
2 с. л. дългозърнест ориз
половин връзка целина нарязана на ситно
200 мл вода
щипка захар и сол на вкус

Начин на приготвяне:
Праз лукът се почиства, отстранява се зелената част, а бялата се нарязва на тънки кръгчета. Морковите се измиват, обелват и се нарязват на тънки шайби. Лукът се нарязва на ситно.
Мазнината се сгорещява в голяма тенджера. Запържва се лука.
Добавят се праз лукът и 
морковите по етапно. Задушават се на тих огън 10 минути.
Доматите се измиват и попарват с гореща вода. Обелват се, почистват от семената, след което се настъргват на ренде.
Изсипват се при зеленчуците като се добавя и целината. 
Всичко се разбърква, и се прибавя оризът. Сипва се водата. Подправят се със захар и сол. Когато ястието кипне
тенджерата се похлупва. Ястието се оставя да къкри на тих огън 35 минути. (За тези, които не обичат домати в гозбата може да се приготви това ястие и без тях, просто оставя бяло и няма този леко киселичък приятен вкус)
Празът с моркови и ориз се поднася топъл или студен.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка