BGtop Коледните пържоли на свекър ми Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Коледните пържоли на свекър ми

Продукти:
2 кг. свински пържоли (филе или вратни)
1 ч.ч. бяло вино
600 гр. гъби най-добре е с горски, ако имате сигурен човек, който да ви ги набере (моя свекър разбира от гъби и сам си ги събира), ако не, става и с печурки, но добавете и 1-2 кубчета гъбен бульон
300 - 400 гр. топено сирене
40 гр. краве масло
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Измитите и подсушени пържоли се начукват с дървено чукче и се поръсват с черен пипер и сол. (Внимавайте със солта, ако ги правите с печурки и добавите кубчета гъбен бульон, а и топеното сирене е солено)
Нарежете гъбите на ивички,
ако са горски
или на 4- 6 ако са печурки. Нарежете и топеното сирене, ако е щафета на колелца, ако е на триъгълничета тип Президент на малки парченца.
Подмажете дъното на гювеч или йенска тенджера с маслото. Започнете да нареждате ред пържоли, ред гъби като върху гъбите разполагате резенчетата топено сирене или парченцата от триъгълниците и така до като ви свършат продуктите. Последно, най-отгоре трябва да има топено сирене. Полейте така подредените пържоли гъби и сирене с виното. (Ако правите това ястие с печурки разтворете кубчетата бульон в мъничко гореща вода и поливайте от време на време при реденето.)
Затворете гювеча с капака (йенската тенджера) и поставете в студена фурна, включете фурната на 180 градуса и печете 2 часа
(за килограм месо трябва 1 час и 30 мин., за всеки следващ килограм по още 30 мин.)
Ако приготвяте вратни пържоли намалете времето с 10 мин. те се пекат по-лесно.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка