Продукти:
1 кг. свинско месо от плешката (помолете месаря да ви го изтъни и оформи като лист)
150 гр. кашкавал Грюер (нарязан на три пръчици )
150 гр. кашкавал Regkato (също на пръчки)
1 червена чушка
1 жълта чушка ( може и зелена)
4-5 филийки бекон (по желание, става по-вкусно)
горчица по ваш вкус
малко сол и прясно смлян черен пипер
3 чаши вода
канап за овръзване (дебел конец)
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете добре парчето месо. Застелете едно плато или тавичка с кухненско фолио, разположете върху него месото (може малко да го начукате ако не е равно на всякъде, дебелината на листа месо трябва да е около 1- 1 и половина см.). Внимавайте да не се скъса. Посолете и поръсете с прясно смлян черен пипер месото като го натривате. Намажете вътрешната му страна с горчица (вижте снимката).
Ако месото ви е нетлъсто и ви харесва вкуса на пушен бекон, разположете върху горчицата няколко тънки парчета бекон, както вече казах става по-вкусно. Огледайте парчето месо, вижте коя страна е по-добре оформена и там наредете като на снимката парчетата кашкавал и чушките нарязани на ленти (вижте снимката).
Завийте месото с плънката на стегнато руло и го овържете с канапа (дебелия конец) за да не се разпадне при печенето.
Добре би било парчето месо, което сте избрали, от външната страна да има малко тлъстина, защото при печенето тя ще се топи постепенно и ще направи месото сочно. Ако не е така, намажете го с малко масло или маргарин. Кухненското фолио го бяхме постлали за да ни помогне за навиването, сега вече го махнете и поставете оформеното руло в тавичка (по-добре е в в гювеч или йенска тенджера). В трите чаши вода разтворете още малко горчица (можете да сложете и едно кубче зеленчуков бульон) и полейте с тази течност месото. Посолете малко отгоре (внимавайте със солта ако сте сложили бульон) и поръсете с прясно смлян черен пипер (аз заменям едната чаша вода с една чаша вино).

Пече се на 200 градуса С за 2 часа (ако парчето месо ви е по-голямо добавяйте по половин час за всеки килограм отгоре) като периодично обръщате месото, за да се изпече навсякъде, но под капак или фолио, ако е в тава. Последните 10 минути отворете капака, за да се получи хубав загар отгоре. Когато поизстине, отделете внимателно канапа (конеца), нарежете го на филийки и го сервирайте с гарнитура по ваш избор!
Да ви е сладко!!
Коментари
Публикуване на коментар