BGtop Торта Вараздин (Шоколадова торта с крем с кестени) Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Торта Вараздин (Шоколадова торта с крем с кестени)

Продукти:
За блата:
6 яйца, разделени на жълтъци и белтъци
160 гр. горчив шоколад
225 гр. масло
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно

За кестеновото пюре и крема:
600 гр. сурови кестени
300 мл. прясно мляко
или 450 гр. консерва кестеново пюре
200 мл. подсладена сметана

За кувертюра:
160 гр. горчив шоколад
125 гр. масло
12-15 цели сварени и обелени кестени

Начин на приготвяне:
На блата:
Загрейте фурната на 180  градуса
В купа разбийте размекнатото на стайна температура масло и захарта докато станат на пухкав крем. 
Добавете разтопения на водна баня или в микровълновата шоколад 
и жълтъците и разбъркайте до хомогенизиране.
Внимателно добавете брашното и отново разбъркайте докато брашното се абсорбира от сместа.

Разбийте белтъците на твърда пяна и 
добавете 1/3 от тях към шоколадовата смес, като разбърквате внимателно, за да се отпусне тестото. 
Добавете останалите белтъци и разбъркайте много внимателно, за да не спадне тестото прекалено.
Покрийте дъното на форма за торта със свалящо се дъно с хартия за печене. Намажете страните и с масло. 
Изсипете тестото във формата и печете 45-50 минути, или докато клечка за зъби забита в центъра излезе суха.
Оставете блата да се охлади на стайна температура

На кестеновото пюре и крема:
С помощта на остър нож цепнете кестените на кръст от към опашката или направете два разреза от двете им страни. Покрийте със студена вода и варете на котлон около 25-30 минути. 
Докато кестените са топли ги обелете.
Запазете 12-15 кестена цели за украса на тортата, 
а останалите нарежете и поставете в тенджера заедно със 250 мл от прясното мляко. Варете около 15 минути.
Оставете сместа да изстине и заедно с останалите 50 мл прясно мляко пасирайте кестените до получаването на гладък крем. Охладете крема.
В отделна купа райзбийте сметаната на твърд крем.
Добавете сметаната към кестеновото пюре и разбъркайте до получаването на хомогенна смес

Оформяне на тортата:
Разрежете блата на 2 равни части. 
Слепете двете части с кестеновия крем
Разтопете маслото и шоколада на водна баня или в микровълновата на кратки отрязъци от време, като разбърквате често.
Потопете целите кестени във шоколадовата смес и ги оставете върху чиния или фолио да се охладят.
С останалата шоколадова смес, с помощτа на гладък нож, покрийте тортата. С върха на ножа оформете дъги върху шоколада, за да се получи набраздена повърхност. Подредете шоколадовите кестени в кръг по края на тортата, като запазите три за центъра.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка