BGtop Снежна торта (торта Рафаело) Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Снежна торта (торта Рафаело)

Продукти:
За блата: за 24/26 см. форма
6 яйца
180 гр. захар
160 гр. пресято брашно

За крема
1 консерва подсладено кондензирано мляко / около 400 гр.
250 гр. меко масло
около 100 гр. кокосови стърготини (може да сложите и повече, ако ви се стори, че крема е по-рядък).
100 гр. бял шоколад
по желание добавете настърганата кора на един лимон, придава свежест и прекрасен аромат

Фалшиви бонбони "Рафаело":
1 пакетче обикновени бисквити /смлени/ (може и да са маслени)
3 с.л. пудра захар
30 мл. разтопено масло
50 гр. кокосови стърготини
1 ванилия
100 гр. бял шоколад

150 гр кокосови стърготини за овалване на бонбоните и посипване на тортата
1 консерва "Тропически плодове"

Начин на приготвяне:
Блата:
Подготвяте формата, като я намазвате с масло и посипете с брашно.
Разделят се белтъци и жълтъци, като първо се разбиват белтъците на гъст сняг. 
После се разбиват жълтъците и захарта на пяна. Прибавят се постепенно белтъците, като вече се бърка леко с дървена лъжица. Накрая до въздушната смес, леко се забърква пресятото брашно.

Пече се в предварително загрята фурна - при горен и долен огрев, тавата се слага на най-ниското ниво и се пече на 170-180 C, при фурна с горещ въздух (вентилатор) на второ ниво от долу на горе на 160-170 C, за около 30-40 мин.
Приготвения блат се реже на три.

Крема: 
Разтопете на водна баня шоколада и и го оставете да изстине, но не напълно за да не се стегне. Разбийте маслото и малко по малко добавете кондензираното мляко, добавете и изстиналия разтопен шоколад като бъркате непрекъснато с миксер до получаване на пухкав крем. Накрая се прибавят стърготините и настърганата лимонова кора. Така приготвения крем се оставя за около час-два да се стегне хладилника.

Фалшивите бонбони Рафаело: 
Всички продукти се смесват до еднородна, лепкава смес. Оформят се топчета, които се потапят в разтопения на водна баня шоколад и се овалват в кокосови стърготини. (Ако не ви се правят отделно бонбони можете просто да приготвите по-голямо количество крем и след като сглобите тортата, да добавите на крема, който ви е останал повечко кокосови стърготини за да го сгъстите до толкова, че да могат да се оформят топчета, които да овъргаляте пак в стърготини).
Блатовете се сиропират със сока от консервата. Всеки блат се намазва с крем, поръсва се с парченца от тропическите плодове.
Цялата торта се намазва с крем и се заглажда и се поръсва с кокосовите стърготини. 
Украсява се бонбоните.
Да ви е сладко!!


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка