BGtop Тутманик на розички Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Тутманик на розички

Продукти:
3 яйца (предварително отделете 1 жълтък за намазване)
1 чаена ч. прясно мляко
1 кубче мая или 2 пакетчета суха мая
1 суп. л. захар
1 чаена л. сол
4 с. л. олио
500-700 грама брашно
110 грама масло за намазване
370 - 400 грама сирене

Начин на приготвяне:
Първо разтворете маята във вода. 
След това добавете захарта и изчакайте – трябва да шупне добре.
Замесете тесто с изброените продукти, но без сиренето и маслото.
Оставете готовото тесто да втаса – това обикновено отнема около половин час.
Сега разделете тестото на три. Разточете 3 кори под формата на правоъгълник.
Обилно намажете всяка кора с масло, поръсете с натрошено сирене и 
оформете руло и го осучете (след изпичането тутманикът ще е на конци). Намажете тавата с мазнина.
Нарежете с остър нож получените рула на малки парчета – около 2-3 см и 
ги подредете в тавата, но ги поставете вертикално.
Нека има повече място между отделните парчета, защото ще увеличат обема си.
Най-отгоре намажете с разбития жълтък.
Оставете за 20-ина минути и печете на 200 градуса около половин час.
Фурната трябва да е предварително загрята.
След като тутманикът се изпече, извадете го от фурната и го напръскайте с малко вода.
После покрийте с подходяща кърпа и оставете за четвърт час.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка