BGtop Шоколадови бисквити "Трюфел" Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Шоколадови бисквити "Трюфел"

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 25 мин.
Порции: 40-60 бисквитки в зависимост от големината

Продукти:
200 гр. начупен шоколад (аз използвам натурален)
90 гр. краве масло
110 гр. захар
щипка сол
3 яйца
1 ч.л. ванилова есенция
210 гр. брашно
25 гр. какао на прах (горчиво)
1/2 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.ч. (188 гр.) пудра захар

Начин на приготвяне:
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня. Маха се от огъня, леко се охлажда и се добавя захарта. Аз използвах пудра захар за по-лесно стопяване. 
Едно по едно се добавят яйцата като се бие с миксер. Като се поеме едното яйце, тогава се добавя следващото. Сложете и ванилията. 
Брашното се пресява с какаото, бакпулвера и солта и се прибавят към шоколадовата смес. 
Омесвате добре, оставете тестото за 1 час покрито с фолио в хладилника да се стегне. (Най-добре е да направите тестото вечерта, на сутринта сместа ще се стегнала и лесно ще се работи с нея. Иначе рискувате да ви се стори рядко тестото и да си помислите, че трябва да добавите брашно - като аз сгреших първия път.)

Включете фурната на 180 - 200 градуса, в зависимост от мощността на фурната ви (ако фурната ви е много мощна печете на 160 ). В чиния сложете пудрата захар. Тавата застелете с пергаментова хартия или намажете добре с мазнина.
С помощта на чаена лъжичка се отчупва от сместа, оформят се с ръце топчета. 
Оваляйте ги обилно в пудрата захар и подредете на около 4 см. разстояние едно от друго в тавата. 
Пекат се 10-15 минути до разпукването им. От вътре остават меки, а отвън са хрупкави. Горещите сладки се оставят 2 мин. в тавата леко да се охладят и чак тогава се нареждат в поднос.
Може да ги съхраните в метални кутии за сладки или в друг добре затварящ се съд.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка