BGtop Лесен меден сладкиш Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Лесен меден сладкиш

Продукти:
1 ч.ч. захар
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
по желание може да добавите и две супени лъжици краве масло или маргарин
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
канела на вкус
кокосови стърготини за наръсване (става и със смлени орехи)
мед - около 1/4 ч.ч.

Начин на приготвяне:
От посочените продукти се забърква кексово тесто, което се изсипва в малка правоъгълна тавичка - намазана с олио. Моята е 22х28 см. Пече се на умерена фурна. (За да проверите дали е изпечен го набодете с клечка за зъби, ако клечката излезе абсолютно чиста, сладкиша е готов.)
След като извадите готовия сладкиш от фурната, го залейте още топъл с меда и наръсете с кокосовите стърготини. Медът ще попие и ще му придаде чудесен аромат.

Да ви е сладко!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка