BGtop Сладкиш "Негърче" Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Сладкиш "Негърче"

Продукти:
250 гр. краве масло
4 с.л. с връх чисто какао (може да сложите един черен шоколад/ шоколадова кувертюра и да намалите маслото и захарта с по 20 гр.)
1 и 1/2 ч.ч. захар
3 яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
6 с.л. прясно мляко
1 пакетче бакпулвер

Начин на приготвяне:
Маслото, какаото, захарта и прясното мляко се слагат в тенджерка и се загряват на умерена температура като разбърквате добре. Бъркайте, докато сместа заври и варете при непрекъснато бъркане за 3 мин. След това свалете тенджерката от котлона и охладете сместа. 
Отделете една чаена чаша от нея за глазура и я оставете на страна.
Към остатъка от какаовата смес добавете яйцата последователно, като разбърквате сместа добре след прибавянето на всяко едно от тях. След това постепенно сложете пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркайте до получаването на еднородна смес.
След това излейте сместа с яйцата и брашното в намазнена тава и я оставете да се пече за около 30 минути в предварително загрята на 180°C фурна.
Когато сладкишът се изпече и изстине го извадете от тавичката (формата), нарежете го на каквито форми вие желаете (триъгълници, квадрати, ромбове) без да ги разделяте, нанесете затоплената глазура лъжичка по лъжичка по повърхността, разрезите и стените на сладкиша.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка