BGtop Славянски гювеч с месо Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Славянски гювеч с месо

Продукти:
месо по ваш избор около 1 кг.
4-5 глави лук нарязан на едро
1 ч.ч. домати нарязани на ситно или от буркан (консерва)
7-8 чушки разноцветни
1 ч.ч. ориз
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз


Начин на приготвяне:
В мазнина се задушават месото (в моя случай е свинско, но става и с пиле, телешко и т.н.) , лукът и нарязаните чушки. (Може да сложите и 1-2 стръка праз лук.)
Като се задушат се прибавят доматите, след малко се слага и червения пипер. След това се долива вода и се вари на слаб огън до омекване на месото. След като поомекне месото се прибавя ориза. 
Местим в тава или гювеч, доливаме малко топла вода или зеленчуков бульон – на чаша ориз се слагат стандартните три чаши и половина течност общо и печем до готовност. Пече се на умерена фурна (около 200 градуса) в продължение на около половин час. Преди сервиране поръсваме с нарязан магданоз.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка