BGtop Свински ребра с праз, моркови и печена червена чушка Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Свински ребра с праз, моркови и печена червена чушка

Продукти:
700 гр. свински ребра,
300 гр. пушени свински гърди или ребра
4 глави кромид лук,
2-3 моркова,
3 -4 стръка праз,
2 супени лъжици доматено пюре, 1 чаена чаша бяло вино,
2 печени, белени червени чушки, смлян черен пипер,
1 голям дафинов лист,
3-4 супени лъжици олио, сол.

Начин на приготвяне:
Нарежете лука по- на едро. 
Нарежете и оформете ребрата на порции както и пушените гърди
В по-дълбока тенджера налейте олиото и запържете лука. Добавете ребрата и гърдите да се позапържат и те. 
Нарежете морковите и праза на кръгчета. Добавете ги при лука и месото и ги запържете докато поомекнат. 
Залейте с виното и оставете за 2-3 мин да поври за да му се изпари алкохола. Добавете в размитото в малко вода доматеното пюре, дафиновият лист и овкусете със сол и черен пипер.






От тук вече решавате вие, може да доварите ястието в тенджерата ( последните 15-20 мин може да го прехвърлите в тава и да го запечете във фурната) или да го прехвърлите в гювеч, да го похлупите и го сложете да къкри на слаб огън до готовност около час и 15-20 мин. 
Когато е изминал около един час, добавете нарязаните на едро печени червени чушки. Ако печете в гювеч го оставете отворен след този момент за да се запече отгоре.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка