BGtop Винен кебап със свинско - класика за студените дни Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Винен кебап със свинско - класика за студените дни

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 60 мин.
Порции: 4

Продукти:
800 г свинско месо от бут
2 големи глави кромид лук
2-3 моркова
2 домата
2-3 скилидки чесън
250 гр. гъби (по желание)
1 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. олио
2-3 дафинови листа
5-6 стръка магданоз (по желание)
3 пълни с.л. брашно
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус
1-2 с.л. червен пипер
Картофи, приготвени на пюре или  сварен бял ориз за гарнитура

Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки кубчета, 
поставяме го в сгорещена мазнина. Разбъркваме енергично, за да не залепне, посоляваме, 
пържим до златисто.
Режем зеленчуците на кубчета, прехвърляме ги към месото. Запържваме за кратко, изчакваме продуктите да омекнат и лука да стане златист (ако сте решили да слагате и гъби, добавяте и тях нарязани на филийки). Слагаме дафиновия лист, добавяме и наситнения чесън.
Поръсваме с брашно и червен пипер, енергично разбъркваме.
Наливаме червеното вино, постепенно заливаме с 500 мл вода.
Прибавяме и настърганите домати, поръсваме с черен пипер (може да го сложите и на зърна). Оставяме ястието да къкри на бавен огън, докато се сгъсти.
В самия край поръсваме с наситнен магданоз (по желание).
Сервирате с избраната от вас гарнитура.
Винен кебап с гъби.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка