BGtop Руло "Стефани" на порции Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Руло "Стефани" на порции

Подготовка: 15 мин.
Готвене: 45 мин.
Порции: 8

Продукти:
За каймата:
1 кг кайма
1 бр. яйце
30 гр. галета или 100 гр. хляб без кората = 4 филии с дебелина около 1.5 см. накиснати в 100 мл. прясно мляко и добре изстискани след това
5 гр, чубрица
1/2 връзка магданоз
1 глава кромид лук
1 с.л. (10 гр.) сол
1 с.л. (10 мл.) олио

За плънката:
2 бр. кисели краставички
2 бр. моркови
4 бр. яйца
галета за поръсване
50 гр. кашкавал

Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с яйцето, магданоза, настъргания на ренде лук, галетата или натрошения накиснат хляб, солта и чубрицата
и се оставя да отлежи 10 минути завита с кухненска кърпа или фолио.
Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на кубчета или ги настъргвам. Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на половинки. Киселите краставички се нарязват на кръгчета.
Разделете омесената с подправки кайма на 8 топчета по 145 грама.
Всяко топче кайма разстелете пласт с дебелина около 0,7 см. върху по-голямо парче алуминиево фолио.
Поставете по една половинка сварено яйце, няколко парчета краставички и малко от настърганите моркови.
Завийте алуминиевото фолио на бохчичка, за да оформите топка.
Постъпете по същия начин за всички топки кайма. 






Има два варианта за кашкавала или да го нарежете на малки кубчета и да слагате по малко във плънката заедно с яйцето, морковите и киселите краставички и да поръсите после напълнените и оформени топки с галета или да не го слагате в плънката и да ги поръсите десет мин. преди да ги извадите от фурната с настъргания кашкавал. 
Поръсете с малко олио отгоре и налейте малко водичка в тавичката. Печете се 40-45 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Сервирайте с гарнитура по ваш вкус.




Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка