BGtop Боб с пушени свински гърди в тенджера или гювеч във фурната Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Боб с пушени свински гърди в тенджера или гювеч във фурната

Продукти:
500 гр. боб
400 гр. пушени свински гърди
1 глава кромид лук
1 морков
1 сушена червена чушка”
300 мл. млени домати
1 ч.л. сух джоджен
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
4-5 с.л. олио
сол

Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за една вечер. Измиваме го от водата в която е киснал и го слагаме да заври с вода колкото да го покрие. 
След завиране изхвърляме водата, наливаме нова, слагаме нарязания на ситно лук, морков и сухата чушка начупена. 
Нарязваме пушените свински гърди и нарязваме на кубчета, ако имат кокали ги отделяме и го добавяме при боба със зеленчуците и оставяме на котлона на среден до слаб огън (или в гювеч във фурната) да къкри до сваряване. След като боба е уврял добавяме доматите, джоджена и посоляваме на вкус (внимавайте ако пушените гърди са много солени). 
Запържваме в олиото нарязаните пушени свински гърди и внимателно ги прехвърляме с решетъчна лъжица при боба, като внимаваме мазнината да остане в тигана. Оставяме да ври 15 мин. да се сварят доматите. 
В тази мазнина правим запръжка на слаб огън от брашното и червения пипер, като внимаваме да не я загорим, и я добавяме към боба.
Да ви е сладко!!




Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка