BGtop Мързелива мусака или кайма на фурна Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Мързелива мусака или кайма на фурна

Продукти:
За каймата:
1 кг. кайма телешко или 50 % на 50% свинско и телешко
2 яйца
1 средно голяма глава лук ситно нарязана
2 скилидки чесън ситно нарязани
4 филийки хляб накиснати и и изстискани (във вода или мляко)
малко ситно нарязан джоджен
смляно индийско орехче
канела по желание
1 к.ч. олио, ако каймата ви е само телешка ако е 50/50 не слагайте
сол и прясно смлян черен пипер

Допълнителни продукти:
2-3 домата нарязани на кубчета и отцедени от течността им
2-3 домата, нарязани на тънки филийки и отцедени от течността им
400 гр. кашкавал или нарязан на филийки за тост или "Гауда"
3 яйца
сол и прясно смлян черен пипер
малко захар
малко прясна мащерка нарязана на ситно
1 к.ч. олио
8-10 филийки хляб или хляб за тост

Начин на приготвяне:
Когато нямате време да пържите кюфтета, да оформяте бифтеци или да правите мусака, може просто от сутринта да замесите каймата, да я оставите в хладилника и вечерта за 10 мин. да подредите и да метнете във фурната това невероятно вкусно ястие.
В купа омесете добре каймата, лука, чесъна, олиото (ако каймата ви е само телешка), яйцата, 3-4 филийки хляб накиснати (ако за тост може да отнеме и повече) във вода или мляко, солта, черния пипер, канелата (ако слагате), индийското орехче и джоджена. Оставете я в хладилник поне за половин час за да се овкуси добре.
В йенски съд или тава излейте една к.ч. олио и го разнесете добре по дъното и стените. Подредете филийките хляб (без корите)
и изсипете доматите на малки кубчета и ги разстелете добре върху хляба, поръсете с малко сол, малко захар и нарязаната прясна мащерка. Разстелете върху доматите омесената от вас кайма.
След това подредете нарязаните на филийки домати, поръсете ги с малко захар, прясно смлените индийско орехче и черен пипер и малко сол.
Подреждаме филийките кашкавал.









Разбийте 3 яйца и се изсипете върху кашкавала.
Печем на 180-190 ° C в продължение на един час, като първо слагаме тавичката на средното ниво на фурната ви,
а след половин час я сваляме на долното ниво за да се запече добре и отдолу.



Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка