BGtop Пълнени сушени чушки с булгур, стафиди и орехи за Йордановден Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пълнени сушени чушки с булгур, стафиди и орехи за Йордановден

Продукти:
7 сушени чушки
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
1 голям морков
1 ч.ч. булгур (средна големина) - попарена, изсушена и натрошена пшеница
1/2 ч.ч. орехи
2 шепи стафиди
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
1 ч.л. чубрица
сол
зехтин

Начин на приготвяне:
Почистете булгура и го накиснете във вряла вода за 20 минути, в съотношение 2:1 (2 вода към 1 булгур). 
Потупайте чушките да паднат семената и ги накиснете в гореща вода за 20 минути, за да омекнат. 
Обелете и нарежете на ситно една глава лук, 2 скилидки чесън и настържете моркова. 
В тенджера задушете на силен огън лука, заедно с чесъна в малко зехтин и вода. Когато поомекнат добавете настъргания морков. Накрая добавете и добре изцедения булгур и 1 чаша вода.
Разбъркайте и оставете да покъкри и да поеме течността.
Сложете стафидите, предварително накиснати за час с гореща вода, смлените на по-едро орехи, червения пипер и подправките и разбъркайте много добре.
Отцедете чушките. Напълнете ги с плънката. Подредете ги в малка йенска форма или тавичка, ако ви остане плънка я разпределете около чушките. Полейте със зехтин и залейте с 1 ч.ч. зелев сок или подсолена вода. Печете на 200 градуса за 15-20 минути. Не бива да изгарят отгоре.
Да ви е сладко!


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка